Balans i heminredning

Heminredning är ett spännande ämne och kan kombineras och förändras i all oändlighet! Men att skapa balans i sitt egna hem är viktigt, kanske det viktigaste inom heminredningen. Om det inte finns någon balans i hemmet, kan detta skapa en känsla av kaos och stress. Det bör finnas en strävan efter att skapa en balans i hela rummet, både avseende möbler och färger för att skapa en härlig stämning i rummet och få ett rum där man trivs att vara i.

Inreda med feng shui

Att inreda med feng shui är inte ett nytt begrepp. Det är en 3 000 år gammal österländsk lära om energier och balans och hur vi påverkas av energifält runt oss, både osynliga och synliga fält. Feng shui handlar även om hur vi människor påverkas av vår omvärld i form av färger, former och material och betyder just vind och vatten. Man kan tillämpa feng shui oavsett vilken inredningsstil man har, det baseras inte på någon trend utan det främjar det personliga i hemmet. I ett hem inrett med feng shui finns det en balans och harmoni mellan olika färger, former och material och det är själva grundtanken. De fem elementen inom feng shui är vatten, eld, trä, jord och metall. Eftersom dessa har olika energier, påverkas vi på olika sätt. Genom att skapa en balans mellan dessa olika element kan man också uppnå en inre balans.

Hur börjar man då? Ett första steg är att börja rensa i hemmet, och att endast behålla det du mår bra av. Att släppa in ljuset, laga trasiga saker och att välja färger du tycker om och inte efter trender är saker som är feng shui. Du bör också till exempel sätta upp speglas bredvid dörrar så att inte energi smiter ut samt inreda med levande växter då dessa renar luften och skapar ny energi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *